Mycket information är bra, rätt information är bättre!

4 oktober, 2021 -

Nationella läkemedelslistan innebär att det blir lättare att dela information om recept mellan vård, apotek och patient. Men det finns mycket mer information som behövs för att få till en bra läkemedelsbehandling och det finns massor av information som inte..

Debattartikel idag: Med apotekens hjälp kan vaccinklyftor minska

20 september, 2021 -

Idag skriver Johan Wallér, vd Sveriges Apoteksförening och Sandra Jonsson, ordförande Sveriges Farmaceuter på Dagens Samhälle om hur apotekens farmaceuter kan bidra för att öka vaccinationsgraden och avlasta den överbelastade primärvården här .  Läs rapporten Vaccination på apotek- en möjlighet..

Eric Lundberg

17 september, 2021 -

• Apotek Hjärtat

Gustav Hasselgren ny ordförande för Sveriges Apoteksförening

-

Sveriges Apoteksföreningen har idag valt Gustav Hasselgren som ny ordförande efter Anders Torell. Gustav Hasselgren är vd på nätapoteket Apohem. Han har varit styrelsemedlem i Sveriges Apoteksförening sedan februari 2019 då Apohem blev medlem i föreningen. -Konkurrensen är stor inom..

Mobilisera farmaceuterna!

13 september, 2021 -

För snart ett år sedan twittrade Emma Bouvin, grävande journalist på DN, om en artikelidé som hon fått och antecknat innan hon somnade. ”Mobilisera farmaceuterna” stod det. Vad det skulle innebära förstod tyvärr inte Emma själv och det blev ingen..

Remissvar till Hälso- och sjukvårdens beredskap

6 september, 2021 -

Sveriges Apoteksförening har skrivit remissvar på utredningen  Hälso- och sjukvårdens beredskap S2021-03085. Läs remissvaret här.  Attachments Sveriges apoteksförening bilaga 1_S2021:03085 (280 kB)Sveriges apoteksförening bilaga 2_S2021-03085 (3 MB)Remissvar Sveriges Apoteksförening Hälso och sjukvårdens beredskap S2021-03085 (238 kB)

Kundklubbar på apotek – rabatt på bättre hälsa?

20 augusti, 2021 -

Sensommar är reatider och från alla kundklubbar som man inte visste att man var medlem i dundrar mejlen in med mer eller mindre bra anpassade erbjudande – även från apotekens kundklubbar. En kundklubb där apoteken fick utnyttja kundernas receptdata skulle..

Apoteksbranschen starkt kritisk till beredskapsutrednings förslag

18 augusti, 2021 -