Pressmeddelande – samarbete mot hat och hot på apotek

2 februari, 2023 -

Apoteksbranschen har inlett ett samarbete för att motverka diskriminering, hat och hot. Arbetet kallar vi Tillsammans. Det konkreta arbetet kommer att ske långsiktigt i respektive företag, men goda idéer och erfarenheter kommer att delas i branschen för att tillsammans motverka..

DN debatt: Måste bli enklare att byta ut mediciner som saknas

21 januari, 2023 -

Johan Wallér, vd på Sveriges Apoteksförening skriver på DN debatt om hur apoteken kan hjälpa till att minska den aktuella och akuta bristen på läkemedel.  Läs debattartikeln här.

Remissvar angående nya distanshandelsföreskrifter

2 januari, 2023 -

Sveriges Apoteksförening har svarat på Läkemedelsverkets förslag till nya distanshandelsföreskrifter. Apoteksföreningen anser i korthet att förslaget: är för långtgående och får stora konsekvenser för apoteken, apoteksmarknaden och kunder – både konsumenter och vårdgivare får stor påverkan på tillgängligheten till läkemedel..