Skydda apotekens viktiga personal

24 mars, 2020 -

Apoteken är angelägna om att undvika smittspridning på apotek. Vi värnar både om vår personal och våra kunders hälsa. Personalen på landets apotek arbetar maximalt för att hjälpa alla kunder under den rådande coronakrisen. -Det är mycket viktigt att apoteken..

Apoteken inför vissa begränsningar vid försäljning

19 mars, 2020 -

Efter samråd med Läkemedelsverket rekommenderas Sveriges Apoteksförening att begränsa viss försäljning av läkemedel på apotek. Detta är en tillfällig begränsning för att undvika att hamna i en situation där läkemedel inte räcker till alla som behöver. Det råder just nu..

Rekommendation hur apotek kan minska smittspridning

18 mars, 2020 -

Sveriges Apoteksförening har tagit fram en branschgemensam rekommendation hur apotek bör agera för att minska smittspridning. Det är både rekommenderad information till kunder samt hur apoteken själva bör agera för att minska spridning. –      De flesta apotek har redan liknande information..