Apoteken är ofta lösningen när läkemedel restnoteras

20 maj, 2019 -

I en replik på DN Debatt skriver idag Johan Wallér, vd på Sveriges Apoteksförening om det ökande problemet med restnoterade läkemedel. ”Apoteken är inte en del av problemet utan ofta en del av lösningen”. Läs hela artikeln här:

Läkemedelsutredning slår undan benen för apoteken

15 maj, 2019 -

I en debattartikel i Dagens Samhälle skriver Johan Wallér, vd på Sveriges Apoteksförening om effekterna på apotek om läkemedelsutredningens förslag blir verklighet. Apoteken kan inte bibehålla en god servicenivå över hela landet om 30 procent av företagens samlade resultat raderas…

Nya rekord under årets seniorvecka

24 april, 2019 -

Mellan den 8 – 14 april genomförde alla apotek i Sverige en extra satsning för att förbättra läkemedelsanvändningen för alla kunder som är 75 år och äldre. De preliminära siffrorna visar att nästan 240 000 EES-analyser gjordes under veckan varav närmare..

Branschrapport 2019 – apoteksbranschen fortsätter att växa

23 april, 2019 -

Sveriges Apoteksförening släpper nu årets branschrapport som beskriver apoteksbranschens utveckling under det gångna året. I år det tio år sedan branschen omreglerades och idag finns ett sjuttiotal apoteksaktörer på den svenska marknaden.   Tillgänglighet Antalet apotek fortsätter att öka men..

Apotekens seniorvecka 2019

5 april, 2019 -

Den 8–14 april kommer Sveriges alla apotek att fokusera på seniorers läkemedel. På samma sätt som förra året gör branschen en gemensam satsning för att förbättra läkemedelsanvändningen för alla apotekskunder över 75 år. Under den aktuella veckan kommer farmaceuterna på..

Ny europeisk apoteksrapport för 2018

3 april, 2019 -

Idag har PGEU, den europeiska branschorganisationen för apotek, lanserat sin årsrapport för 2018. I rapporten finns intressanta jämförelser mellan apotek i de olika europeiska länderna. Sverige utmärker sig framför allt inom två områden, vi har fortfarande en mycket låg apotekstäthet..