Aktuellt

Förlängda prisperioder kan sänka samhällets läkemedelskostnader med 200 miljoner kr

3 juli, 2018 -

Längre utbytesperioder i periodens varasystemet skulle spara runt 100 miljoner kronor per år enligt en ny forskningsrapport som presenterades på ett seminarium av Sveriges Apoteksförening i dag.  Dagens system av det generiska utbytet av läkemedel på apotek sparar samhället flera..

Apoteksbranschen fortsätter att växa

23 april, 2018 -

Idag presenterade Sveriges Apoteksförening årets branschrapport som beskriver utvecklingen på apoteksmarknaden under det gångna året. Rapporten beskriver förändringar i siffror men även nya trender och mönster samt en särskildfördjupning i branschens arbete med läkemedel och miljö. Apoteksbranschen fortsätter att växa..

Lyckad satsning med apotekens första seniorvecka

17 april, 2018 -

De första resultaten från apotekens seniorvecka som genomfördes under förra veckan har nu kommit. Alla kunder över 75 år erbjöds då en enklare läkemedelsgenomgång på apotek. Totalt genomfördes 144 000 slagningar med e-Hälsomyndighetens elektroniska expertstöd EES under veckan. Det är den..