Pressmeddelande

Sveriges Apoteksförenings kommentar till TLV:s bedömning att inte se över handelsmarginalen till apoteken

19 november, 2018 -

TLV har bedömt att det inte finns något behov av att se över apotekens handelsmarginal i år.  Myndigheten anser att apotekens tillgänglighet, service och lönsamhet är tillräcklig god. Sveriges Apoteksförening delar inte myndighetens uppfattning, utan anser att apoteken bör få..

Alla apotek börjar informera om diklofenaks miljöpåverkan

3 oktober, 2018 -

Medlemsföretagen i Sveriges Apoteksförening har kommit överens om att alla apotek ska informera om diklofenaks negativa påverkan på miljön. Från och med den 3 oktober kommer hyllkantsskyltar att informera om att substansen påverkar miljön negativt och bör användas med eftertanke…

Bra effekt av farmaceutisk tjänst i Norge

28 augusti, 2018 -

En ny farmaceutisk tjänst på norska apotek hjälper patienter till rätt teknik vid läkemedelsbehandling visar ny studie. Efter vägledning på apotek använde 9 av 10 patienter sin inhalator på rätt sätt jämfört med 3 av 10 som inte hade fått..