Okategoriserade

Fredrik Boström i Farmaceutpodden om restnotarade läkemedel

1 november, 2019 -

Apoteksföreningens chefsfarmaceut Fredrik Boström intervjuas av Isabella Stenmark i senaste avsnittet av Farmaceutpodden om tillgängligheten till läkemedel på apotek. Lyssna på Farmaceutpodden och läs rapporten om tillgänglighet till läkemedel på apotek här.

Ny farmaceutisk vägledning för apotek framtagen

13 september, 2019 -

Apoteksföreningen har tillsammans med Apotekarsocieteten uppdaterat vägledningen God apotekssed, GPP. Den första versionen av God apotekssed publicerades 2011, detta är den andra uppdateringen av dokumentet.  GPP är en av flera standarder i läkemedelskedjan. Syftet är att säkerställa kvalitet och säkerhet..

Ny rapport om tillgänglighet till läkemedel på apotek

26 augusti, 2019 -

Tillgängligheten till läkemedel är hög på svenska apotek och har till och med ökat de senaste tio åren. 96 procent expedieras direkt när kunden kommer till apoteket. Ändå finns det grupper som upplever att en försämring har skett över tid…

Johan Wallér i SvD:s podd om apoteksomregleringen

8 juli, 2019 -

Johan Wallér, vd på Sveriges Apoteksförening medverkar i SvD:s podd som handlar om avregleringen av apoteksmarknaden som fyller 10 år. Kritikerna varnade för apoteksdöd på landsbygden. Men vad blev effekten? Medverkar gör Lydia Wålsten, ledarskribent, Johan Wallér, vd för Sveriges..

Dags att ta nästa steg tio år efter omregleringen – debattartikel av en samlad apoteksbransch

27 juni, 2019 -

I dagens GP skriver den samlade apoteksbranschen en gemensam debattartikel om att det nu är dags att ta nästa steg för att utveckla apotek. Det är i dagarna tio år sedan apoteksmarknaden omreglerades och öppnades upp för företag att starta..

Antalet apotek ökade även 2018

10 januari, 2019 -

Sveriges Apoteksförening har tagit fram statistik om antalet apotek 2018. I slutet av året fanns 1422 öppenvårdsapotek jämfört med 1411 året innan. Under flera år har antalet fysiska apotek ökat med ett trettiotal per år, men den ökningen saktades in under..

TBA

2 maj, 2018 -

• Chefsfarmaceut
  • VAKANT
  • +46 xx xxx xx xx

Ny Sifo: Apotekens kunder nöjdare än någonsin

25 januari, 2017 -

Sveriges Apoteksförening har sedan 2010 låtit TNS Sifo löpande mäta hur apotekens kunder upplever apoteksservicen. Den stabila trenden med mycket nöjda kunder fortsätter och är högre än någon gång tidigare. 97 procent av kunderna betygsatte upplevelsen av sitt senaste besök..

Remissvar om nya föreskrifter utlämnande av läkemedel och teknisk sprit samt detaljhandel vid öppenvårdsapotek

12 december, 2015 -

Apoteksföreningen har svarat på remiss om förslag till nya föreskrifter om förordnande och utlämnande av läkemedel och teknisk sprit samt förslag till ändring i föreskrifter om detaljhandel vid öppenvårdsapotek. Läs remissvaret här.

Apotek- Här finns det jobb!

18 mars, 2013 -

Idag inleds en kampanj på landets apotek med syfte att locka fler framtida medarbetare till apoteksbranschen och de apoteksrelaterade utbildningarna. Kampanjen fortsätter fram till och med 15 april då ansökningstiden till universitet och högskolorna går ut. Många studenter, arbetslösa och..